Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 
 W ramach realizowanego w naszej szkole projektu Interreg Polska – Słowacja uczniowie technikum żywienia i usług gastronomicznych oraz uczniowie ze szkoły partnerskiej z Sabinova uczestniczyli w wyjeździe edukacyjnym. Celem wycieczki było zwiedzanie zamku w Łańcucie w czasie którego uczniowie zostali podzieleni na grupy i zwiedzali najpiękniejszą w Polsce rezydencję arystokratyczną. Zostali zapoznani z tradycjami kulinarnymi kuchni dworskiej. Dowiedzieli się także, że w zamku istniał ,,bar” w którym serwowano renomowane w Europie rosolisy z Łańcuta - najlepsze i najdroższe alkohole podawane na ucztach możnych ówczesnego świata. 

 Dodatkowo mieli możliwość udziału w warsztatach organizowanych w firmie Becla w Handzlówce. Działalność firmy opiera się na surowcach z własnego gospodarstwa oraz na naturalnym bogactwie Podkarpacia i okolic. Z warzyw, owoców i ziół powstają w 100% naturalne herbatki owocowe, mieszanki ziołowe, suszone warzywa i owoce. Bez sztucznych dodatków, bez kandyzowania i dodatkowych aromatów. Uczestnicy warsztatów posmakowali pysznych herbat produkowanych przez firmę Becla oraz poznali możliwości wykorzystania suszonych owoców i warzyw w gastronomii.

image001.jpg image002.jpg image003.jpg

image004.jpg image005.jpg image006.jpg

image007.jpg image008.jpg image009.jpg

image010.jpg image011.jpg image012.jpg

image013.jpg image014.jpg image015.jpg

image016.jpg image017.jpg image018.jpg

image019.jpg image020.jpg

Więcej zdjęć