|
Uczniowie technikum żywienia i usług gastronomicznych uczestniczyli w ramach realizowanego w naszej szkole projektu Interreg w dwóch kursach gastronomicznych. Kursy zostały przeprowadzone przez dwóch szkoleniowców z firmy SEMEKS. Pan Mateusz Płodzień prowadził kurs z uczniami na Słowacji w szkole w Sabinovie. Uczniów z technikum żywienia szkolił pan Dominik Łukasik. Mimo trudnej sytuacji pandemicznej udało się zrealizować zaplanowane działania. Gotując w jednym czasie uczniowie mieli możliwość dzielić się spostrzeżeniami w sposób zdalny przy pomocy narzędzi multimedialnych i platformy ZOOM. |
Uczniom i nauczycielom na Słowacji bardzo smakowała nasza tradycyjna kuchnia staropolska i podkarpacka pokazana w nowej odsłonie.
Zostały zrealizowane następujące zadania:
- Kuchnia regionalna Podkarpacia w nowych aranżacjach
- Kuchnia staropolska
Kuchnia regionalna Podkarpacia w nowych aranżacjach
Kuchnia staropolska