ZS w Iwoniczu
zs@iwonicz.pl, 13 4351811

foto1

Nasza szkoła - Twój wybór

foto1

Nowoczesne pracownie językowe

foto1

Pracownie technologii gastronomicznej i obsługi konsumenta

foto1

Nowoczesne warsztaty szkolne

foto1

Strzelnice: wirtualna i sportowa (śrutowa), hala i obiekty sportowe Orlik 2012, siłownia: plenerowa i kryta



Technika Zawodowe

technik: informatyk, mechanizacji rolnictwa i agrotroniki, pojazdów samochodowych, żywienia i usług gastronomicznych,

Czytaj więcej

Liceum Ogólnokształcące

mundurowe o profilu bezpieczeństwo wewnętrzne; sportowe; komunikacyjno - multimedialne

Czytaj więcej

Branżowa Szkoła

mechanik pojazdów samochodowych; mechanik-operator pojazdów i maszyn rolniczych; monter zabudowy i robót wykończeniowych w budownictwie

Czytaj więcej

Oferta dodatkowa

Bezpłatne: prawoo jazdy; pobyt w internacie; dojazd do szkoły. Praktyki i wycieczki zagraniczne: Interreg, Erasmus++, kursy ECDL, koła zaintersowań.

Czytaj więcej
Finansujemy koszty zakwaterowania w internacie uczniom klas pierwszych. Finansujemy również koszty dojazdu do szkoły uczniom klas pierwszych.

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
 Uczniowie technikum żywienia i usług gastronomicznych uczestniczyli w ramach realizowanego w naszej szkole projektu Interreg w trzech kursach gastronomicznych. Kursy zostały przeprowadzone przez szkoleniowców z Podkarpackiej Akademii Kulinarnej i Konsultingowej. Mimo trudnej sytuacji pandemicznej udało się zrealizować zaplanowane działania w sposób zdalny przy pomocy narzędzi multimedialnych i platformy ZOOM. Grupa uczniów ze szkoły partnerskiej z Sabinova na Słowacji brała udział w kursach w sposób zdalny a kolejno w swoich szkolnych pracowniach gastronomicznych wykonywała potrawy zgodne z tematyką kursów. 

Zostały zrealizowane następujące działania:

  • Szkolenie w czekoladzie
  • Szkolenie z wyrobu wędlin
  • Szkolenie z wyrobu ekologicznych produktów mlecznych

 Dodatkowo uczniowie mieli możliwość uczestniczyć w wycieczce do Rzeszowa na Międzynarodowe Targi Produktów i Żywności Wysokiej Jakości EKOGALA. Atrakcją był również spacer po Rzeszowskiej Starówce wraz przewodnikiem który przybliżył uczniom historię miasta Rzeszowa. Młodzież zwiedziła również Port Lotniczy w ,,Rzeszów-Jasionce”.

  • Szkolenie w czekoladzie

  • Szkolenie z wyrobu wędlin

 

  • Szkolenie z wyrobu ekologicznych produktów mlecznych

 

  • Wycieczka na Międzynarodowe Targi Produktów i Żywności Wysokiej Jakości EKOGALA