Finansujemy koszty zakwaterowania w internacie uczniom klas pierwszych. Finansujemy również koszty dojazdu do szkoły uczniom klas pierwszych.
![]() |
Uczniowie technikum żywienia i usług gastronomicznych uczestniczyli w ramach realizowanego w naszej szkole projektu Interreg w czterech kursach gastronomicznych. Kursy zostały przeprowadzone przez szkoleniowców z Podkarpackiej Akademii Kulinarnej i Konsultingowej. Mimo trudnej sytuacji pandemicznej udało się zrealizować zaplanowane działania w sposób zdalny przy pomocy narzędzi multimedialnych i platformy ZOOM. Grupa uczniów ze szkoły partnerskiej z Sabinova na Słowacji brała udział w kursach w sposób zdalny a kolejno w swoich szkolnych pracowniach gastronomicznych wykonywała potrawy zgodne z tematyką kursów. |
Zostały zrealizowane następujące działania: dwie edycje kursu z wykonywania ekologicznych wyrobów piekarniczych, kurs ze sporządzania wędlin i kurs enoturystyki.
Wykonywanie ekologicznych wyrobów piekarniczych:
Wykonywanie ekologicznych wyrobów piekarniczych - kurs drugi:
Sporządzanie wędlin:
Kurs enoturystyki: