 |
20 listopada uczniowie klas I – III technikum żywienia i usług gastronomicznych rozpoczęli zmagania w I etapie szkolnego konkursu kulinarnego o tytuł „Mistrza Kuchni” - „Ciasto jesienne – śliwki, jabłka, gruszki…" Do rywalizacji zgłosiło się 6 dwuosobowych zespołów. Zadaniem było opracowanie własnej receptury, na podstawie której uczniowie wykonywali ciasto z własnych produktów oraz prezentowali je. Młodzież wykazała się dużą pomysłowością i kreatywnością. Wszyscy uczestnicy otrzymali z rąk pana Dyrektora Szkoły Leszka Zajdla dyplomy i nagrody. |
Jury przyznało:
- I miejsce - Mateusz Bajda i Damian Zygmunt kl. II
- II miejsce – Weronika Kielar i Dominika Mazur kl. II
- III miejsce – Wiktoria Smoleń i Klaudia Starowiejska kl. I
W konkursie udział wzięli także: Magdalena Bolek, Krystian Klimczak, Husar Kinga, Kornela Pietrzyk, Wiktoria Szajna, Daria Śliwińska. Wszystkim uczniom gratulujemy i życzymy powodzenia w II etapie. Anna Korbecka, Joanna Półchłopek, Małgorzata Sroka