Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 
 W roku szkolnym 2017/18 uczniowie klas Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych rywalizują w projekcie „POLSKIE ŚWIĘTA – zwyczaje i tradycje kulinarne” o tytuł SZKOLNEGO MISTRZA KUCHNI. 18 grudnia 2017r odbył się I etap konkursu pod hasłem „BOZE NARODZENIE – przyprawy korzenne”. W konkursie wzięły udział cztery trzyosobowe drużyny z klas od I – III TŻ i UG. Zespoły miały za zadanie przygotować dekoracje stołu, potrawę słodką i słoną z wykorzystaniem przypraw korzennych oraz dokonać prezentacji.

 Zwycięstwo odniósł zespół nr 2 z klasy I TŻ i UG w składzie: Joanna Wilk, Kornelia Rzyman i Patryk Piękoś. Wszystkim uczestnikom pan dyrektor Leszek Zajdel wręczył dyplomy i upominki oraz pogratulował kreatywności i innowacyjności w zakresie sporządzania potraw i aranżacji stołów. Z niecierpliwością czekamy na II etap konkursu, który odbędzie się przed Świętami Wielkanocnymi.

image01.jpg image02.jpg image03.jpg

image04.jpg image05.jpg image06.jpg

image07.jpg image08.jpg image09.jpg

image10.jpg image11.jpg image12.jpg

image13.jpg image14.jpg image15.jpg

image16.jpg image17.jpg image18.jpg

image19.jpg image20.jpg image21.jpg

image22.jpg image23.jpg image24.jpg

image25.jpg image26.jpg image27.jpg