|
W roku szkolnym 2017/18 uczniowie klas Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych rywalizują w projekcie „POLSKIE ŚWIĘTA – zwyczaje i tradycje kulinarne” o tytuł SZKOLNEGO MISTRZA KUCHNI. 18 grudnia 2017r odbył się I etap konkursu pod hasłem „BOZE NARODZENIE – przyprawy korzenne”. W konkursie wzięły udział cztery trzyosobowe drużyny z klas od I – III TŻ i UG. Zespoły miały za zadanie przygotować dekoracje stołu, potrawę słodką i słoną z wykorzystaniem przypraw korzennych oraz dokonać prezentacji. |
Zwycięstwo odniósł zespół nr 2 z klasy I TŻ i UG w składzie: Joanna Wilk, Kornelia Rzyman i Patryk Piękoś. Wszystkim uczestnikom pan dyrektor Leszek Zajdel wręczył dyplomy i upominki oraz pogratulował kreatywności i innowacyjności w zakresie sporządzania potraw i aranżacji stołów. Z niecierpliwością czekamy na II etap konkursu, który odbędzie się przed Świętami Wielkanocnymi.