ZS w Iwoniczu
zs@iwonicz.pl, 13 4351811

foto1

Nasza szkoła - Twój wybór

foto1

Nowoczesne pracownie językowe

foto1

Pracownie technologii gastronomicznej i obsługi konsumenta

foto1

Nowoczesne warsztaty szkolne

foto1

Strzelnice: wirtualna i sportowa (śrutowa), hala i obiekty sportowe Orlik 2012, siłownia: plenerowa i kryta



Technika Zawodowe

technik: informatyk, mechanizacji rolnictwa i agrotroniki, pojazdów samochodowych, żywienia i usług gastronomicznych,

Czytaj więcej

Liceum Ogólnokształcące

mundurowe o profilu bezpieczeństwo wewnętrzne; sportowe; komunikacyjno - multimedialne

Czytaj więcej

Branżowa Szkoła

mechanik pojazdów samochodowych; mechanik-operator pojazdów i maszyn rolniczych; monter zabudowy i robót wykończeniowych w budownictwie

Czytaj więcej

Oferta dodatkowa

Bezpłatne: prawoo jazdy; pobyt w internacie; dojazd do szkoły. Praktyki i wycieczki zagraniczne: Interreg, Erasmus++, kursy ECDL, koła zaintersowań.

Czytaj więcej
Finansujemy koszty zakwaterowania w internacie uczniom klas pierwszych. Finansujemy również koszty dojazdu do szkoły uczniom klas pierwszych.
Gwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 
   
 

 W dniach 16 - 18.09.2008r. w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki  realizowaneogo w naszej szkole - „Wdrożenie Programu Rozwoju Zespołu Szkół w Iwoniczu ukierunkowanego na zmniejszenie dysproporcji w osiągnięciach uczniów w trakcie procesu kształcenia oraz podniesienie jego jakości” odbyła się wycieczka do Poznania, w której uczestniczyło 40 uczniów z klas: II - IV TŻiGD.

Głównym celem było zwiedzenie ekspozycji targów Polagra-Food i uczestniczenie w organizowanym dla uczniów szkół gastronomicznych Dniu Młodej Gastronomii. W ramach pokazów:

  • MIĘSO W KRAINIE CZARÓW,
  • DZIEŃ NORWESKI - potrawy z łososia i śledzia
  • WYSPA KAWOWA - Akademia kawy

młodzież miała okazję obejrzeć mistrzowskie pokazy sztuki kucharskiej, cukierniczej i wirtuożerii baristów oraz brać udział w degustacjach przygotowywanych na ich oczach potraw. Uczniowie wzięli również udział w konkursach i zdobyli 2 puchary:

  • w tradycyjnym wyrabianiu masła oraz
  • dojeniu ekologicznej krowy

Dużym zainteresowaniem cieszyła się prezentacja nowoczesnych urządzeń gastronomicznych takich słynnych firm jak Unilever, Dora Metal ... Uczestnicy wycieczki odwiedzili również Gniezno i Poznań, gdzie z przewodnikiem zwiedzili najciekawsze zabytki związane z historią Polski (Katedra Gnieżnieńska wraz z podziemiami, Starówka Poznańska, Ostrów Tumski i Katedra Poznańska).

Bardzo atrakcyjne dla młodzieży okazało się muzeum A.Fiedlera w Pusznykowie k. Poznania gdzie zostały zgromadzone eksponaty i repliki zabytków kultury z ałego świata np. okręt K.Kolumba, kalendarz Majów, rzeżba z Wyspy Wielkanocnej ... . Wszyscy chętnie obejrzeli również piekny zamek i arboretum w Kurniku z niespotykanymi okazami drzew i roślin parkowych. Relacja foto

  • W dniach 16-19.09.2008 r. organizowany jest w ramach projektu 3 dniowy wyjazd na Targi Polagra Food do Poznania dla uczniów Technikum Żywienia i Gospodarstwa Domowego. Prosimy chętnych uczniów kl. II – IV o zgłaszanie się do Biura Projektu celem deklaracji uczestnictwa, wypełnienia dokumentów rekrutacyjnych.
    Rekrutacja uczestników wyjazdu odbywać się będzie zgodnie z procedurą, w oparciu o kryteria.

  • Prosimy o zapoznanie się z Kalendarzem Rekrutacji do projektu. Więcej informacji szczegółowych w Biurze Projektu.