Ocena użytkowników: 1 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywnaGwiazdka nieaktywna
 
image23   W dniu 10 marca 2016r. uczniowie klasy II TŻiUG oraz III TŻiUG/TAK pod opieką nauczycieli: M.Harłacz, K.Kubit, A.Korbeckiej i M.Sroki udali się do PWSZ w Krośnie, gdzie uczestniczyli w zajęciach w ramach Akademickich Dni Nauki. Wysłuchali oni wykładów prof.Kondratowicz-Pietruszki na temat: „Od kakaowca do czekolady” oraz prof.Renaty Tobiasz-Salach – „Produkty owsiane dla zdrowia i urody”

Następnie uczniowie brali udział w warsztatach dotyczących rozpoznawania zapachów, odkrywania tajemnicy ziarna oraz analizy chromatograficznej wód mineralnych. Ciekawym punktem zajęć był konkurs kulinarny pod hasłem „Studencka bomba witaminowa”.

Naszą szkołę reprezentowały dwa zespoły:

  • pierwszy w składzie: Tomasz Jaracz, Marlena Jaworska, Zuzanna Konior
  • a drugi w składzie: Michał Ciupak, Patrycja Czura, Kinga Dobrowolska

Zadaniem konkursowym było wykonanie sałatki owocowo-warzywnej z dowolnie wybranych produktów. Najlepsze zespoły zostały nagrodzone, a wszyscy uczestnicy otrzymali dyplomy i drobne upominki. Zajęcia te cieszyły się dużym zainteresowaniem uczniów.

image01.jpg image02.jpg image03.jpg

image04.jpg image05.jpg image06.jpg

image07.jpg image08.jpg image09.jpg

image10.jpg image11.jpg image12.jpg

image13.jpg image14.jpg image15.jpg

image16.jpg image17.jpg image18.jpg

image19.jpg image20.jpg image21.jpg

image22.jpg image23.jpg image24.jpg

image25.jpg image26.jpg image27.jpg

image28.jpg image29.jpg image30.jpg

image31.jpg image32.jpg image33.jpg